آب دهان نوزادان و مسائل پوستی ناشی از آن

به گزارش سفر ارزان به دبی، در این مقاله همه آن چیزی که باید درباره آب دهان، نحوه درمان آن و مسائل پوستی نوزادان که ناشی از آب دهان است، را بدانید آورده شده است.

آب دهان نوزادان و مسائل پوستی ناشی از آن وجود حباب های بزاق (آب دهان نوزاد) در بچه ها در طول مراحل رشد و بزرگ شدن کودک، طبیعی است. این حالت به خصوص در سن 3 تا 6 ماهگی بیشتر شایع است. افزایش اندازه جریان بزاق دهان می تواند نشانه ای از ظهور یکدندان تازه باشد که برای تسکین لثه ها ایجاد می گردد. اگر کودک شما آب دهان زیادی دارد و به نظر خسته و بیمار می آید، ممکن است دچار مشکل در بلع باشد که در آن صورت به مراقبت های پزشکی احتیاج دارد.

آب دهان نوزاد چیست؟آب دهان کودک می تواند عارضه ای ناشی از دندان درآوردن نوزاد باشد، ولی گاهی بسیاری از بچه ها درحال دندان درآوردن هم نیستند ولی آب دهان دارند. حضور آب دهان بر روی چانه، گردن و حتی قفسه سینه کودک منجر به تحریک و قرمزی پوست آن ناحیه می گردد.

بثورات پوستی ممکن است در اطراف دهان، گونه ها، گردن نوزاد و حتی قفسه سینه آن نمایان باشد که به علت ترشح بیش از حد بزاق دهان است که منجر به مرطوب شدن پوست می گردد. مسائل پوستی به علت آب دهان کودک، به شکل لکه هایی قرمز صاف و یا دانه های قرمزرنگ خود را نشان می دهد. در این حالت مقصر اصلی بزاق دهان نوزاد است ولی ممکن است بعلت وجود موادغذایی روی پوست کودک در مدت طولانی هم باشد.

چگونه نوزاد را از آب دهانش در برابر بثورات پوستی محافظت کنیم؟کار سختی است که نوزاد را از آب دهان محافظت کنیم که دچار مسائل دیگر مانند بثورات پوستی نگردد. گفته می گردد غدد بزاقی نوزاد از 2 تا 3 ماهگی آغاز به فعالیت می نمایند که این امر می تواند منجر به آب دهان نوزاد گردد، حتی زمانی که نوزاد هنوز دندان درنیاورده است. در زیر روش هایی برای محافظت پوست نوزاد در برابر بزاق دهان آورده شده است:

برای جلوگیری از بثورات پوستی ناشی از بزاق دهان کودک، یک دستمال مرطوب نرم را همواره در کنار خود داشته باشید و هر لحظه بزاق کودک را به آرامی پاک کنید. خشک و تمیز نگه داشتن پوست کودک، موثرترین روش درمانی در برابر بثورات پوستی ناشی از بزاق دهان است. به طور مرتب صورت و ناحیه گردن کودک را به خصوص بعد از تغذیه پاک کنید. برای جلوگیری از تحریک بیشتر پوست، حرکت روی پوست را به صورت یک حرکت کششی همراه با فشار ملایم انجام دهید.

اگر آب دهان بزاق کودک، لباس او را خیس می نماید، از یک پیش بندکودک بهره ببرید. این باعث می گردد مواد مرطوب به لباس نوزاد شما نچسبد و خارش و تحریک پوستی ایجاد نگردد. به محض خیس شدن پیش بند از آب دهان نوزاد، آن را عوض کنید تا پوست نوزاد خشک و تمیز بماند و تحریک نگردد.

جاهایی که از آب دهان کودک دچار بثورات پوستی شده است، را دو بار در روز با آب گرم بشویید و سپس خشک کنید و مطمئن شوید که پوست نوزاد کاملاً خشک شده است.

یک لایه نازک از روغن مخصوص یا پماد بر پوست نوزاد بمالید که به عنوان یک مانع بین پوست نوزاد و آب دهان عمل کند.

در زمان حمام کردن نوزاد، یک شستشوی آرام بدون استفاده از مواد شوینده، کافی است و سعی کنید از لوسیون ها برای جاهایی که دچار بثورات پوستی شده است، استفاده نکنید تا تحریک نگردد.

پوست کودک باید خشک گردد و با یک پماد درمان گردد. می توانید درباره پماد و اندازه مصرف آن و مدت استفاده از آن، از پزشک متخصص سوال کنید.

اگر آب دهان به علت دندان نوزاد است، برای کودک خود چیزی خنک (نه یخ زده) برای فشار دادن به لثه ها فراهم کنید که می تواند یک دندان گیر خنک و یا یک پارچه مرطوب، تمیز و خنک باشد. خنک شدن می تواند لثه ها و بثورات پوستی اطراف دهان نوزاد را بهبود بخشد.

علت وجود آب دهان نوزاد چیست؟غذا را نرم و مرطوب می نماید در زمانی که کودک به تازگی خوردن غذاهای جامد را آغاز نموده است.

دهان کودک را مرطوب نگه می دارد.

عمل بلعیدن را برای کودک آسان تر می نماید.

به جای مانده های مواد غذایی را می شوید.

گاهی آب دهان کودک، در واکنش به بعضی غذاهای خاص ایجاد می گردد.

آب دهان، در واکنش به فعالیت های حرکتی کودک، که احتیاج به تعادل دارند، ایجاد می گردد.

از دندان های کودک محافظت می نماید.

بزاق دهان بعلاوه دارای پتالین است. پتالین یک آنزیم گوارشی است که نشاسته را به قند تغییر می دهد. یک آنتی اسید طبیعی در بزاق وجود دارد که اسیدمعده را خنثی و یاری به هضم غذا می نماید. بزاق بعلاوه دندان ها را از پوسیدگی محافظت می نماید.

گاهی به علت مصرف بعضی داروها، آب دهان کودک بیش از حد می گردد (عوارض جانبی بعضی داروها)

علت مشاهده آب دهان نوزاد در سنین مختلف1-3 ماهگی: از یک تا سه ماهگی آب دهان نوزاد به علت، موقعیتی است که نوزاد قرار گرفته است؛ مثلاً بر پشت خوابیدن است. بعلاوه ممکن است در موقعیت نشستن نوزاد زمانی که او را بغل گرفته اید، نیز اتفاق بیفتد.

6 ماهگی: آب دهان نوزاد در شش ماهگی بعلت دمر خوابیدن و یا لم دادن نوزاد است. شما باید توجه کنید زمانی که آب دهان کودک ایجاد می گردد معمولا نوزاد دارد از دستانش برای بازی استفاده می نماید و یا اشاره می نماید و می خواهد چیزی را با دستانش به دست آورد. بعلاوه ممکن است در این زمان، آب دهان کودک به علت دندان در آوردن و یا پاسخی طبیعی به خوردن یک غذای جامد خاص باشد.

9 ماهگی: در نه ماهگی آب دهان کودک به علت فعالیت های حرکتی ناگهانی مانند چهار دست و پا رفتن (خزیدن کودک) و یا غلتیدن رخ دهد. در این زمان باز هم ممکن است آب دهان کودک به علت دندان در آوردن او باشد.

15 ماهگی: در پانزده ماهگی آب دهان کودک به علت حرکت هایی مانند راه رفتن، دویدن و یا گرفتن و بازی کردن با اشیا باشد. آب دهان کودک در این زمان هم می تواند ناشی از دندان های کودک باشد.

18 ماهگی: در این سن، تقریبا آب دهان کودک ارتباطی به حرکاتش ندارد و بیشتر به علت غذا خوردن، لباس پوشیدن، بازی کردن و یا دندان در آوردن است.

24 ماهگی: در این سن، آب دهان کودک در حداقل میزان است.

در چه شرایطی به پزشک مراجعه کنیم؟اگر اندازه آب دهان کودک بیش از حد زیاد بود و بابت بیماری نوزاد و یا حتی خفگی آن نگران بودید، می توانید با یک متخصص گفتار درمانی و یا متخصص تغذیه بچه ها مشورت کنید. درمانگر، علت اصلی زیاد بودن آب دهان نوزاد و واکنش های بدن آن را تشخیص می دهد.

گاهی در اثر بیش از حد بودن آب دهان، بثورات پوستی در صورت و اطراف دهان نوزاد مشاده می گردد که در این حالت می توان با درمان های خانگی و مراقبت های صحیح مادر، آن ها را کم کرد ولی در صورتی که موارد زیر را در کودک مشاهده کردید؛ با یک متخصص اطفال مشورت کنید، پزشک می تواند با تجویز کرم یا پماد، خارش و درد بثورات پوستی را کاهش دهد و ناراحتی کودک را تسکین دهد.

در دو حالت زیر به پزشک متخصص مراجعه نمایید:

اگر بثورات پوستی به صورت ترک خورده مشاهده گردد و نوزاد احساس درد و ناآرامی نماید.

اگر بثورات ناشی از آب دهان، پس از یک هفته با درمان های خانگی بهبود نیافت.

درمان آب دهان بیش از حد نوزاد به وسیله درمانگرها چگونه انجام می گیرد؟برای درمان آب دهان نوزاد، مشورت و صحبت با یک درمانگر متخصص باعث می گردد، سوالات شما در این باره پاسخ داده گردد و مهم تر از همه به فرزند شما یاری می گردد که آب دهانش را بهتر کنترل کند. درمانگر در موارد زیر به کودک یاری می نماید:

بهبود کنترل سر و تنه برای دستیابی به بلعیدن بهتر

بهبود کنترل حرکات دهانی (به عنوان مثال لب ها، گونه ها و فک) برای مدیریت بهتر بزاق دهان و عمل بلع.

یاری به کودک برای رسیدن به حالت بستن دهان در مواقعی که لازم نیست دهان باز بماند.

بهبود توانایی کودک برای بلعیدن

آموزش به کودک برای آشنایی با مفاهیم رطوبت و خشکی

منبع:

سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آب دهان نوزادان و مسائل پوستی ناشی از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب دهان نوزادان و مسائل پوستی ناشی از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید