نقش پرسپولیس در مشخص تیم های سقوط کننده
به گزارش سفر ارزان به دبی، نتایج هفته بیست وهشتم رقابت های لیگ برتر به شکلی رقم خورد که کار تیم های پایین جدول به هفته های آخر کشید؛ در انتهای جدول 7 تیم همچنان روی کاغذ احتمال سقوط دارند و این شرایط تنور لیگ را داغ نگه داشته است.
از رده دهم به پایین جدول رده بندی لیگ برتر تیم های ذوب آهن، گل گهر، سایپا، ماشین سازی، پیکان، پارس جنوبی و شاهین گزینه های سقوط هستند. برخی از این تیم ها مدت ها است لیگ رجحان بوده و برخی تیم هایی نوپا هستند. با این حال همین تیم ها حتی گاهی با بازی های پایین جدولی هیجان خوبی به لیگ دادند و قطعا سقوط هر کدام شان ناراحت کننده است. با بررسی بازی های دوهفته باقی مانده لیگ تعیین می شود به جز ماشین سازی و گل گهر دیگر تیم های قعرنشین با هم بازی ندارند. در نتیجه سرنوشت همه آن ها در دستان خودشان است.
ذوب آهن از قهرمان لیگ برتر سه امتیاز شیرین گرفت و جایگاهش را در جدول استحکام بخشید، ولی این به معنی بقا نیست. شاگردان بوناچیچ در دو هفته پیش رو باید به ترتیب با نساجی و گل گهر بازی کنند و اگر در بازی با نساجی پیروز نشوند، بازی سختی در هفته پایانی با تیم هم امتیازشان گل گهر خواهند داشت؛ بازی ای که می تواند آن ها را از رده دهم به انتهای جدول بکشد و به معنی سقوط خواهد بود. با این حال آن ها باید امیدوار به شکست نساجی و خوش بین به شکست رقبا باشند، چراکه اگر در این دو هفته پایانی حتی یک امتیاز از دست بدهند، جایگاه نسبتا امن خود را از دست خواهند داد.
شاگردان مجید جلالی در هفته بیست وهشتم پیروز به شکست نفت مسجدسلیمان شدند و با یک خیز بلند و 29 امتیاز در رده یازدهم قرار دریافتد. این سه امتیاز ارزشمند، اما برای بقای این تیم کافی نبود و آن ها همچنان به دو بازی پیش رو به عنوان دو بازی حیاتی نگاه می کنند. این تیم در دو هفته پیش رو به ترتیب با پرسپولیس و ذوب آهن بازی دارد. عملکرد پرسپولیس در این هفته ها بسیار تعیین کننده است. سرخپوشان که به واسطه قهرمانی شان بی انگیزه شده اند، هفته قبل نیز به ذوبی ها باختند و نتیجه بازی شان در جدول رده بندی بسیار تاثیرگذار بود. آن ها باید در این بازی از جان مایه بگذارند تا از طرف رقبای گل گهر بار دیگر به جدی ندریافت شرایط تیم های ته جدولی متهم نشوند. با این حال گل گهری ها روی بی انگیزگی بازیکنان تیم پرسپولیس حساب کرده اند.
از ابتدای فصل هیچ کس به سایپا به عنوان گزینه سقوط نگاه نمی کرد. تکیه بر جوانان و بازی دادن به برخی باتجربه ها این نوید را می داد تا شاید شاهد ظهور پدیده هایی باشیم. اما ابراهیم صادقی جوان آنقدر ها هم که به نظر می رسید، بلد کار نبود و خیلی زود افسار تیم از دستش در رفت. آن ها با نیرو های جوان شان هم حتی در این هفته های پایانی جان سبقت دریافت ندارند. تیم 28 امتیازی و رده دوازدهمی این هفته به مصاف تیم زخم خورده نفت مسجدسلیمان می رود و می تواند امیدوار باشد در خانه از تیم تارتار امتیاز بگیرد، ولی برای بقا باید امیدوار به شکست دیگر رقبا باشد. با این حال هفته پایانی هم وجود دارد و شاگردان صادقی به پیروزی در بازی با پرسپولیس بی انگیزه امیدوارترند.
ماشین سازی فصل پررفت وآمدی داشت. مربیانی که نیمکت این تیم را امتحان کردند، به خوبی می دانند ثبات در این باشگاه محلی از اعراب ندارد. هواداران فوتبال تبریز چوب همین دمدمی بودن زنوزی را می خورند. با این حال داستان هومن افاضلی کمی فرق می کند. او برای پیوستن به ماشین سازی بهای گرانی داد و پارس جنوبی را در بهترین روز هایی که در یک فصل تجربه می کرد رها کرد. حالا همه توقع دارند او ماشین سازی را در لیگ برتر نگه دارد. اما به نظر می رسد سقوط با این مربی عجین شده و او که فکر می کرد در ماشین سازی خبری از سقوط نیست، دنیا به کامش نشد و آنقدر در این چندهفته بد آورد! اوج بدشانسی تیم ماشین سازی آنجایی است که باید به مصاف برادر تنی اش تیم تراکتور برود؛ تیمی که سهمیه لیگ قهرمانان می خواهد و در رقابت تنگاتنگی در بالای جدول دست وپا می زند. نتیجه هرچه باشد پرحرف و حدیث خواهد شد، با این حال ماشین سازی می تواند به هفته پایانی امیدوار باشد؛ جایی که باید به مصاف صنعت نفت برود. صنعت این روز ها به هیچ حیفی نه نمی گوید و باختن را به خوبی بلد است!
بداقبال ترین تیم دو هفته پیش رو پیکان است. این تیم باید به ترتیب با استقلال و سپاهان بازی کند. دو رقیب بالای جدولی که برای کسب سهمیه رقابت می کنند. پیکان فقط باید خوش شانس باشد تا در این جاده خاکی پنچر نشود. این تیم خودروساز که از ابتدای فصل همواره در پایین جدول جا خوش کرده بود، حتی رنگ نیمه جدول را ندید و فصلی بسیار پراسترس را پشت سر گذاشت. پیکانی ها پیش تر نیز چنین سابقه ای داشتند و در آن زمان تیم شان به دسته پایین تر سقوط کرد و باید دید ویسی توان نگه داشتن این تیم را دارد یا خیر.
یکی از عجیب ترین تیم های فصل جاری پارس جنوبی بود. در فصلی که گذشت، جنگ قدرت در منطقه ویژه پارس جنوبی باعث برخی جابه جایی ها شد و آن ها چوب همین عدم ثبات را خوردند. با این حال انتخاب سیروس پورموسوی که تخصصش کمک به تیم های بی بضاعت است نقطه عطف پارسی ها بود. هرچند اوضاع در این باشگاه آنقدر نابسامان بود که پورموسوی نیز هنوز نتوانسته کاری برایشان بکند. بدون شک پارس ها بزرگ ترین ضربه را در بازی با تیم شاهین خوردند. آنجاکه می توانستند از تیم زخم خورده هم استانی شان سه امتیاز شیرین خانگی بگیرند، ولی شکست خوردند و جایگاه شان خطرناک تر از قبل شد. آن ها که با 26 امتیاز در رده یکی مانده به آخر لیگ برتر قرار دارند، برای بقا باید منتظر شکست پیکان باشند. شاگردان پورموسوی در دو هفته پیش رو با فولاد و نفت مسجدسلیمان بازی دارند و کارشان راحت نیست. فولاد مدعی کسب سهمیه است و نفت مسجدسلیمان با مهدی تارتار که روزی مربی پارس جنوبی بود، می تواند انتقام سختی از تیم پارس جنوبی بگیرد.
تیم شاهین از ابتدای فصل خود را تمام قد به عنوان اصلی ترین گزینه سقوط معرفی کرد، ولی در نیم فصل با روی کار آمدن میشو کریستیچوویچ متحول و به بقا امیدوار شد، ولی جدایی این مربی باز هم آن ها را به خانه اول برگرداند. حتی مهدی پاشازاده هم نتوانست کاری برای این تیم کند. تنها دلخوشی شاهینی ها شکست دیگر رقباست، چراکه تا همین جا هم ناکامی رقبا باعث شد این تیم بعد از هفته ها ناکامی هنوز هم به بقا امیدوار باشد. شاهین که درحال حاضر تنها با 22 امتیاز در انتهای جدول واقع شده است، در هفته بیست ونهم به مصاف صنعت نفتی می رود که جایگاه شان در جدول رده بندی تثبیت شده و نتیجه این بازی فرقی به حال شان ندارد. اما در هفته آخر با تیم استقلال بازی دارد. فرهاد مجیدی برای اثبات حقانیت خود از سه امتیاز این بازی کوتاه نمی آید. از این رو شاگردان مهدی پاشازاده اگر می خواهند لیگ رجحان باقی بمانند باید سه امتیاز این بازی را نیز از آن خود کنند. باید دید آن ها کاری را که از ابتدای فصل از انجامش عاجزند می توانند در این دو هفته به انتها برسانند؟
منبع: فرهیختگان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان