خواص کلم بروکسل
به گزارش سفر ارزان به دبی، کلم بروکسل که با نام کلم فندقی هم شناخته می گردد خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد و میتواند به بهبود بسیاری از بیماری ها یاری کند.در ادامه خواص آن را می خوانید.
کلم بروکسل شکلی از کلم ها با نام علمی Brassica oleracea است. کلم بروکسل ساقهٔ درازی دارد و می توان آن را چندین بار در سال برداشت کرد. کلم بروکسل یک پیاز کوچک سبز مانند کلم مینیاتوری دارد. طعم کلم بروکسل مانند کلم بوده، ولی کمی تلخ تر است. با پختن کلم بروکسل، تلخی آن به طور چشمگیری کاهش می یابد. همان طور که از نام کلم بروکسل پیداست، برای قرن ها در نزدیکی شهر بروکسل بلژیک کشت می شد. کلم بروکسل بومی نواحی مدیترانه و اروپا بوده، ولی امروزه به طور گسترده در آلمان و هلند کشت می گردد.کلم بروکسل سرشار از ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین A، ویتامین K، فیبر، منگنز، مس، پتاسیم و بسیاری از ویتامین های ضروری دیگر است. بعلاوه کلم بروکسل محتوی فلاونوئیدها و ترکیبات پلی فنُلی است.
کلم بروکسل را در جاهای مختلف به شکل های مختلفی آماده می نمایند. اما هیچ وقت نباید کلم بروکسل را بیش ازحد پخت. زیرا پختن بیش ازحد کلم بروکسل می تواند باعث ترش شدن یا ایجاد طعم نامطلوب بگردد.
در ادامه بعضی از فایده های کلم بروکسل را برای شما آورده ایم. پیشنهاد میکنم حتما با ادامه این مقاله همراه ما باشید.
سرشار از مواد مغذیکلم بروکسل کالری کمی داشته، اما سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. در زیر ارزش غذایی نصف فنجان کلم بروکسل پخته شده (معادل 78 گرم از آن) آمده است:
کالری: 28
پروتئین: 2 گرم
کربوهیدرات: 6 گرم
فیبر: 2 گرم
ویتامین K: معادل 137٪ احتیاج روزانهٔ فرد به این ویتامین
ویتامین C: معادل 81٪ احتیاج روزانهٔ فرد به این ویتامین
ویتامین A: معادل 12٪ احتیاج روزانهٔ فرد به این ویتامین
فولات (ویتامین B): معادل 12٪ احتیاج روزانهٔ فرد به این ویتامین
منگنز: معادل 9٪ احتیاج روزانهٔ فرد.
کلم بروکسل سرشار از ویتامین K است. ویتامین K برای یاری به لختگی خون (توقف خونریزی) و سلامت استخوان ها ضروری است. کلم بروکسل محتوی ویتامین C است. این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی داشته، به جذب آهن یاری نموده و در ترمیم بافت ها و تقویت دستگاه ایمنی مؤثر است.
محتوای بالای فیبر موجود در کلم بروکسل به سلامت گوارش و عملکرد مناسب آن یاری می نماید.
کلم بروکسل علاوه بر مواد مغذی بالا، محتوی مقادیر اندکی از ویتامین B6، پتاسیم، آهن، تیامین، منیزیم و فسفر است.
سرشار از آنتی اکسیدان هاکلم بروکسل فواید بسیاری برای سلامتی دارد. اما در این بین خاصیت آنتی اکسیدانی، یکی از برجسته ترین خواص آن است. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که باعث کاهش استرس اکسیداتیو در سلول ها شده و خطر بروز بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
براساس یک مطالعه مصرف روزانه دو فنجان (300 گرم) کلم بروکسل می تواند موجب کاهش 28 درصدی آسیب های اکسیداتیو بگردد.
بعلاوه کلم بروکسل سرشار از کمپفرول است. کمپفرول آنتی اکسیدانی است که به خاطر فواید فراوانش برای سلامتی، به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
براساس مطالعات آزمایشگاهی کمپفرول، این ماده غذایی می تواند از رشد سلول های سرطانی کاسته، موجب کاهش التهابات شده و به سلامت قلب یاری کند.
گنجاندن کلم بروکسل در رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات می تواند به تأمین آنتی اکسیدان های مورداحتیاج بدن و سلامت فرد یاری بکند.
محافظت در برابر سرطانبراساس بعضی مطالعات مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کلم بروکسل می تواند از شما در برابر انواع مختلفی از سرطان ها محافظت کند. چندین دلیل برای این ویژگی کلم بروکسل وجود دارد.
بر اساس مطالعه ای که در سال 2008 صورت گرفت کلم بروکسل می تواند از بدن در برابر کارسینوژن ها یا عوامل ایجادنمایندهٔ سرطان محافظت نموده و بعلاوه تأثیر آسیب های اکسیداتیو بر سلول ها را کاهش بدهد.
براساس مطالعهٔ کوچک دیگری، مصرف کلم بروکسل می تواند سطح آنزیم های مسئول سم زدایی بدن را 15 تا 30 درصد افزایش دهد. باتوجه به این ویژگی ها محققان نتیجه گرفتند که احتمالاً کلمه بروکسل می تواند خطر بروز سرطان کلون یا سرطان رودهٔ بزرگ را کاهش بدهد، اما برای تأیید قطعی این موضوع به مطالعات بیشتری احتیاج است.
علاوه براین آنتی اکسیدان های موجود در کلم بروکسل می توانند تأثیر مخرب رادیکال های آزاد را خنثی نمایند. رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که درنتیجه ٔ استرس اکسیداتیو فراوری شده و موجب بروز بیماری های مزمنی مانند سرطان می شوند.
قراردادن کلم بروکسل در یک رژیم غذایی متوازن و داشتن سبک زندگی سالم می تواند خطر بروز سرطان ها را کاهش بدهد. اما هنوز برای پی بردن به میزان این تأثیر به مطالعات بیشتری احتیاج است.1
تقویت سیستم ایمنییکی از برجسته ترین ویژگی های جوانه های بروکسل میزان بالای ویتامین C آنها است. یک فنجان جوانه بروکسل حاوی بیش از 120٪ از ویتامین C شما در روز توصیه می گردد. این ویتامین برای سلامتی سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است، زیرا ویتامین C باعث فراوری سلول های سفید خون شده و به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می نماید، استرس اکسیداتیو و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن نیز کاهش می یابد.
بهبود هضممانند بسیاری از سبزیجات گلبرگی و انواع کلم، جوانه بروکسل حاوی فیبر غذایی زیادی است. فیبر با کاهش یبوست و تحریک حرکت حرکتی، می تواند به بزرگتر کردن مدفوع و ترویج هضم سالم یاری کند، این خاصیت به غذا یاری می نماید تا راحت تر به وسیله دستگاه های گوارشی حرکت کند.
محافظت از دی ان ایمصرف کلم بروکسل از دی ان ای محافظت می نماید و به افزایش ثبات دی ان ای در گلبول های سفید یاری کند. کلم بروکسل به دلیل دارا بودن ترکیب های مفید و فعال توانایی انسداد آنزیم هایی به نام sulphotransferase را دارد. بین فعالیت sulphotransferase و آسیب دی ان ای ارتباط وجود دارد.
بهبود بیماری کرونبرای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری کرون به جراحی احتیاج دارند. پزشک برای این بیماران ممکن است استومی (وصل کردن اندام توخالی به خارج از بدن یا به اندام توخالی دیگر) را پیشنهاد کند. پس از استومی، زندگی این افراد تسکین یافته و بهترمی گردد. بیمارانی که به خاطر بیماری کرون جراحی استومی دارند باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند. خوردن کلم بروکسل برای محافظت از سلامت این بیماران و دریافت موادمغذی ضروری است.
تعادل سطح هورمونمطالعات نشان داده اند که ترکیبات فعال و ترکیبات فرار موجود در جوانه های بروکسل بر غده تیروئید و عملنمودهای زیادی در بدن تأثیر می گذارد. این می تواند به تنظیم سطح هورمون در بدن یاری کند، که همه چیز را از عملکرد متابولیک گرفته تا راندمان هضم و سطح انرژی تأثیر می گذارد.
سم زدایی بدنگلوکوزینولات های موجود در کلم بروکسل سبب تقویت سم زدایی در سلول هایمان می گردد. برای سم زدایی بدن ، سولفور احتیاج است. مواد مغذی سولفوردار در کلم بروکسل فراوانند. در فاز یک سم زدایی بدن، سیستم سم زدایی احتیاجمند حمایت آنتی اکسیدان قوی و در فاز دوم سم زدایی بدن احتیاجمند سولفور است که در کلم بروسکل هر دو خاصیت را دارا می باشد.
تقویت قدرت استخوانطیف گسترده ای از مواد معدنی موجود در جوانه های بروکسل از جمله منگنز، مس، فسفر و آهن وجود دارد که همگی برای ساختن استخوان های قوی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان مورد احتیاج هستند. با جلوگیری از کاهش تراکم مواد معدنی استخوان ، یک رژیم غذایی سرشار از جوانه های بروکسل می تواند احساس سالم و فعال شما را در سن بالا نگه دارد.2
کنترل فشار خونمصرف کلم بروکسل میتواند فشار خون را کاهش دهد چراکه دارای میزان زیادی پتاسیم است و همین امر موجب دفع نمک اضافی از بدن میگردد. افزایش میزان نمک در بدن و خون عامل اصلی بیماری فشار خون است.
دارای خواص ضد التهاباسترس اکسیداتیو و التهاب مزمن از عوامل اصلی ایجاد سرطان است. کلم بروکسل یک ضد التهاب طبیعی است. وجود گلوکوزینولات در کلم بروکسل باعث تنظیم فعالیت های ضد التهابی در بدن میگردد. کلم بروکسل سرشار از ویتامین کا و امگا 3 است که از مهم ترین عوامل مقابله با التهابات میباشند.
سرشار از مسیکی دیگر از مواد معدنی موجود در کلم بروکسل مس است. کمبود مس در بدن موجب مسائلی همانند نواقص مادرزادی، پوکی استخوان، کم خونی، کمبود گلبول های سفید خون، مسائل تیروئیدی، کلسترول بالا و... میگردد.
به دلایلی که گفته شد، اهمیت مصرف میزان مناسب عنصر مس در بچه ها بیشتر است.
کاهش خطر دیابت نوع 2میدونستید که کلم بروکسل میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. همانطور که قبلا گفته شد کلم بروکسل حاوی مقادیر زیادی ویتامین کا است. این ویتامین حساسی بدن به انسولین را بالا میبرد. از دیگر فواید کلم بروکسل برای بیماران دیابتی میتوان به کنترل فعالیت های متابولیک بدن اشاره نمود.
کاهش استرسشاید باور نکنید اما حقیقت دارد. کلم بروکسل میتواند استرس را کاهش دهد چراکه دارای ویتامین های زیادی همانند ویتامین سی است. این ویتامین در کاهش فشار خون نیز نقش اساسی دارد. افزایش فشار خون یکی از عوامل ایجاد استرس است. بنابراین دفعه بعد که احساس کردید استرس دارید، بجای خوردن دارو های شیمیایی ابتدا جایگزین های گیاهی مثل کلم بروکسل را امتحان کنید.
بهبود آرتروزکلم بروکسل به کاهش علائم آرتروز یاری میکند. آرتروز زمانی اتفاق می افتد که مفاصل دچار التهاب میشوند. این التهابات مفاصل موجب ایجاد درد و ورم در مفاصل میگردد.
از آنجایی که کلم بروکسل دارای عوامل ضد التهابی میباشد مصرف مداوم آن میتواند برای بیماران مبتلا به آرتروز مفید بوده و درد مفاصل را کاهش دهد.
حفظ سلامت مو و چشممصرف مداوم کلم بروکسل از تحلیل رفتن رنگدانه های چشم ها و مو ها جلوگیری میکند. این امر بدلیل مقادیر زیاد مس موجود در کلم بروکسل است.
عدم کمبود مس در بدن از سفیدی زودرس مو ها جلوگیری و بینایی و سلامت چشم را مخصوصا در دوران کهن سالی حفظ میکند.
مس بعلاوه در ساختار کلاژن و الاستین وجود دارد. این دو ماده در حفظ سلامت پوست نقش اساسی ایفا مینمایند.3
پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.namnak.com
3.www.delgarm.com
منبع: راسخون