طرز تهیه 60 مدل شام سبک تابستانی خوشمزه و لذیذ
به گزارش سفر ارزان به دبی، شام سبک تابستانی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ برای تهیه در حالت کلی هم ترجیحا غذاهایی اولویت دارند که در آنها از ادویه، روغن یا پروتئین حیوانی کمتری استفاده شده است و به اصطلاح، سبک هستند. این غذاها به خاطر زودهضم بودند، گرمای زیادی را در بدن ایجاد نمی نمایند و برای تابستان مناسب تر هستند. حالا وقتی پای در میان باشد، غذاهایی که کالری و چربی کمتری دارند به فهرست اضافه می شوند. ما در این مقاله از سرویس در ، معرفی انواع شام سبک تابستانی می پردازیم و طرز تهیه آن ها را به همراه فیلم آموزش تهیه شما آموزش خواهیم داد.
شام سبک تابستانی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
اگر چه بحث بر سر خوردن شام یا نخوردن آن بین کارشناسان تغذیه همواره داغ بوده و هست، ولی متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که هیچ وعده غذایی را از رژیم تان حذف نکنید. چون وعده های غذایی در سوخت و ساز بدنتان نقش پررنگی دارند و برترین کار این است که برای شام، به جای خوردن یک غذا با حجم بالا و دارای چربی و کالری زیاد، آن را با غذاهایی جایگزین کنید که زود، هضم می شوند.
غذاهای سرخ نشده و سبک گزینه های خوبی برای شام سبک تابستانی هستند. انواع سبزیجات و گوشت سفید را به عنوان موادی که می توانند یک غذای سالم و کم کالری بسازند، می توانید در شامتان به کار ببرید و به شکل های مختلف از آنها بهره ببرید.
انواع شام سبک تابستانی
1- سالاد میگو
سالاد میگو علاوه بر این که یک شام سبک تابستانی است می تواند به عنوان یکی از مجذوب کننده ترین انواع سالاد برای مهمانی ها و دورهمی های رسمی و غیر رسمی هم به کار برود. این سالاد مقوی، در عین حال که رژیمی است و مزه خاص و خوشمزه ای دارد، ظاهر آن هم بسیار مجذوب کننده و شیک است و جلوه بی نظیری به میز غذا می بخشد.
شما می توانید برای درست کردن سالاد میگو از روش های متفاوتی، استفاده و آن را در ترکیب با انواع سبزیجات مختلف تهیه کنید. برای طرز تهیه سالاد میگو، روی لینک مطلب مربوط به سالاد میگو بزنید.
2- کله جوش
کله جوش که به آن کال جوش، کاله جوش یا ترید کشک هم گفته می گردد، یک خوشمزه است که برای شام سبک تابستانی گزینه بسیار خوبی به شمار میرود. از آنجایی که این غذا، قدمت زیادی در بین ایرانی ها دارد، به سبک های مختلف و با سبزیجات مختلف درست می گردد که البته پایه و اساس همه آن ها یکی است. از مزیت های کله جوش این است که هم با مواد ساده و در دسترسی درست می گردد و هم زمان کمی برای پخت احتیاج دارد.
اگر می خواهید کله جوش ترکی مجلسی با گوشت چرخ نموده درست کنید، ابتدا گوشت را با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و خوب ورز دهید و سپس گوشت های قلقلی کوچک درست نموده و در مقداری روغن سرخ کنید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه این شام خوشمزه و سبک، روی لینک طرز تهیه کله جوش بزنید.
3- گراتن کدو سبز
گراتن یا گراتین یک روش آشپزی است که در آن اغلب از آرد سوخاری ، پنیر رنده شده ، تخم مرغ یا کره استفاده و لایه روی آن قهوه ای یا طلایی می گردد. گراتن از غذاهای فرانسوی نشات گرفته و معمولا در یک نوع ظرف کم عمق تهیه می گردد.
در ترکیبات گراتن مجلسی و انواع گراتن از ژامبون، ماهی، مرغ و گوشت و سبزیجاتی مثل تره فرنگی، ریشه رازیانه، بادمجان و بعلاوه، سس ها، خامه و پنیر رنده شده گودا، چدار، پارمزان، پنیر پیتزا، پودر نان سوخاری و … استفاده می گردد.
گراتن کدو سبز یکی از غذاهای سبک برای شب های تابستان است که برای گیاهخواران هم گزینه مناسبی است. برای مشاهده مراحل تهیه این غذای خوشمزه و آسان، روی لینک طرز تهیه گراتن کدو سبز کلیک کنید.
4- ماهی سالمون کبابی با سس پرتقال
کباب یا گریل کردن ماهی ها یکی روش عالی برای طبخ انواع ماهی است ولی نکته مهم در این نوع غذاها، مزه دار کردن گوشت است. ادویه ها و سس های مختلف به عنوان چاشنی هایی که هم را می گیرند و هم به مواد مغذی آن می افزایند، می توانند به کار بروند.
ماهی سالمون یکی از مقوی ترین و است که هم می توانید آن را به صورت گریل و کبابی درست کنید و هم آن را در تابه سرخ و سپس کنید. سس پرتقال هم به این غذا، طعم خاصی می دهد. برای پخت این روش از ماهی سالمون، می توانید مقداری از سس پرتقال را نگه داشته و هنگام سرو آن را روی فیله های ماهی بریزید. در این صورت ماهی حالت مرطوبی دارد و طعم آن خوشمزه تر خواهد بود.
برای مشاهده مراحل تهیه ماهی سالمون با سس پرتقال به عنوان یک شام سبک تابستانی، روی لینک مقاله کلیک کنید.
5- دونات سبزیجات
دونات سبزیجات به عنوان یک شام سبک تابستانی و خوشمزه، گزینه فوق العاده ای برای افرادی است که دوست دارند یک غذای سالم و کم کالری مصرف نمایند. در طرز تهیه این غذا، دستتان باز است که از مواد مختلفی مثل سبزیجات معطر، گوشت چرخ نموده، گردوی خرد شده، زرشک، قارچ، پنیر و … بهره ببرید تا مناسب طبع و سلیقه تان باشد. برای مشاهده مراحل تهیه دونات سبزیجات روی لینک مقاله بزنید.
6- سوپ ماست و خیار
طرز تهیه سوپ ماست و خیار خوشمزه ترکیه ای برخلاف ماست و خیار مجلسی ایرانی احتیاج به پخت دارد، چیزی شبیه و. برای تهیه این سوپ ابتدا باید آب مرغ یا استاک دلخواه خودتان را در یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید و قل قل کند. سپس برنج را اضافه کنید و هم بزنید. به مدت 15 دقیقه برنج را در آب مرغ بپزید تا برنج نرم گردد.
در این فاصله خیارهای خرد شده را در یک صافی یا آبکش بریزید، روی آن ها نمک بپاشید و 15 دقیقه زمان دهید تا مزه دار شوند. خیارها را با آب سرد آبکشی نموده و صبر کنید تا آب شان کاملا کشیده گردد. برای مشاهده ادامه مراحل، روی لینک طرز تهیه سوپ ماست و خیار بزنید.
7- رتتویی (راتاتویی)
رتتویی یا راتاتویی یکی از مشهورترین غذاهای فرانسوی (اصالتا برای شهر نیس در جنوب فرانسه) است. یک غذای نونی سبک برای شام تابستان که هم سریع و آسان تهیه می گردد و هم باب میل گیاهخواران و افرادی است که ترجیح می دهند زیاد گوشت مصرف ننمایند.
دستور پخت رتتویی سال هاست در آشپزخانه مشهورترین رستوران های جهان به عنوان پیش غذا و غذای اصلی اجرا می گردد و نام اصلی آن رتتویی نیکواز است. رتتویی را با خمیر هم درست می نمایند. در قابلمه هم می توانید رتتویی را درست کنید. برای مطالعه یا راتاتویی به عنوان یک غذای رژیمی فرانسوی با بادمجان را فر یا قابلمه روی لینک مطلب کلیک کنید.
8- آبدوغ خیار
نام آبدوغ خیار با غذاهای تابستانی گره خورده است و یک شام شبک تابستانی هم محسوب می گردد. برای درست کردن آبدوغ خیار باید ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست گردد. بهتر است از ماست چکیده بهره ببرید.
اگر از ماست همزده آماده استفاده می کنید احتیاج به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست گردد. سپس نوبت اضافه کردن خیارهای خرد شده و سبزیجات است. برای مشاهده مراحل تهیه و مواد مورد استفاده در طرز تهیه این شام سبک و خوشمزه تابستانی، روی لینک مقاله طرز تهیه آبدوغ خیا ر بزنید.
9- طرز تهیه آرتیشو؛ یک شام متفاوت با کنگر فرنگی
مواد لازم برای تهیه آرتیشو
نان گندم: 4 عدد
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
اسفناج تازه (خرد شده): 5 لیوان دسته دار فرانسوی
پنیر بز: 170 گرم
مغز کنگر فرنگی: 350 گرم
گوجه فرنگی: 1 عدد میانه
نمک: 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه: 1/4 قاشق چای خوری
لیمو ترش: 1 عدد
فلفل سیاه: 1 قاشق چای خوری
سیر: 2 حبه
پنیر پیتزا: در صورت دلخواه
مراحل طرز تهیه آرتیشو
برای درست کردن آرتیشو، باید کنگرفرنگی ها را مزه دار کنید و همراه با دیگر مواد روی نان برشته شده بگذارید و چند دقیقه در فر قرار دهید. برای ادامه مراحل تهیه این شام سبک تابستانی، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: نان ها را آماده کنید
در ابتدا هر دو طرف نان ها را با روغن زیتون چرب کنید. گریل فر را با درجه میانه روشن کنید، نان را روی توری داخل فر قرار دهید و چند دقیقه گریل کنید تا برشته شوند. داخل توستر یا مایکروفر هم می توانید نان ها را برشته کنید. اگر هیچ یک را در دسترس نداشتید، یک توری روی شعله گاز بگذارید و نان را روی آن برشته کنید.
مرحله دوم: آرتیشو را مزه دار کنید
برای مزه دار کردن مغز کنگر فرنگی، آب یک عدد لیموترش، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چای خوری نمک، یک قاشق چای خوری فلفل سیاه، دو حبه سیر خرد شده و مغز کنگرفرنگی را در یک کاسه بزرگ، با هم مخلوط کنید. کنگرها را داخل آن بریزید و هم بزنید تا مواد به خورد آنها بروند.
مرحله سوم: آرتیشو را در فر بگذارید
روی نان ها، برگ های اسفناج، مغز آرتیشو (کنگر فرنگی) و گوجه فرنگی ها را قرار دهید. کمی نمک و فلفل روی آنها بپاشید. به مدت 2 تا 3 دقیقه نان با مخلفات را داخل فر بگذارید تا مواد طلایی شوند. قبل از این که نان را در فر بگذارید می توانید روی آن را مقداری هم بریزید تا خوشمزه تر و شکیل تر گردد. بعد از آماده شدن آرتیشو، می توانید آن را به عنوان شام سبک تابستانی سرو کنید.
10- انواع سالاد برای شام سبک تابستانی
سالاد از واژه اصالتا فرانسوی (salade) به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی سبک تابستانی جای خود را در رژیم غذایی مردم جهان باز نموده است. سالادها انواع مختلفی دارند و برای هر نوع سلیقه و طبع، طیف وسیعی را در بر می گیرد. البته معمولا برای تزیین و بهبود طعم سالاد، آن را با انواع سس ها سرو می نمایند.
حتی برای تهیه سس سالاد هم می توانید سلیقه خود را به کار ببندید. برای درست کردن بیش از 30 مدل سالاد به عنوان شام سبک تابستانی روی لینک مقاله بزنید.
11- انواع سوپ سرد
سوپ سرد نوعی سوپ است که همان طور از نام آن معین است، به صورت سرد سرو می گردد. این سوپ معمولاً با استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه درست می گردد و برای آبرسانی و تأمین ویتامین های و مواد معدنی مورد احتیاج بدن بسیار مفید است.
شما می توانید با استفاده از انواع سبزیجات و میوه های تازه یا پخته شده سوپ سرد درست کنید و در روزهای گرم تابستان آن را به عنوان میان وعده یا یک پیش غذای سالم میل کنید. معمولاً دستور پخت سوپ سرد بسیار متنوع است و شما می توانید به روش های متفاوتی آن را درست کنید. برای مشاهده تهیه رسپی 12 مدل سوپ سرد روی لینک مقاله بزنید.
12- نرگسی اسفناج
نرگسی اسفناج یکی از قدیمی ترین، مقوی ترین و ساده ترین غذاهای ایرانی است که در سال های اخیر در رستوران هایی که صبحانه خوشمزه و لوکس سرو می نمایند با کمی تفاوت به املت اسفناج هم مشهور شده است.
این غذای ساده یکی از برترین غذاهای سبک برای شام تابستانی است که هم سریع و ساده آماده می گردد و هم به علت وجود ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین هایی که در آن وجود دارد، یک غذای بسیار سالم است. برای خواندن طریقه درست کردن نرگسی با فیلم آموزش تهیه آن می توانید به مقاله طرز تهیه نرگسی مراجعه کنید.
13- ساندویچ بروشتا
بروشتا یا بروسکتا (Bruschetta) یک فست فود معروف ایتالیایی است که معمولا به عنوان استارتر یا پیش غذا به کار می رود. موادی که در دستور تهیه اصلی ساندویچ بروشتا استفاده می شوند، بسیار متنوع هستند و می توان آن را بنا به سلیقه و مواد در دسترس به عنوان یک شام سبک تابستانی تهیه کرد.
شاید جالب باشد بدانید که ساندویچ بروسکتا با هدف جلوگیری از دور ریز نان های بیات اختراع شد. هر چند تاریخ پیدایش آن را قرن 15 در ایتالیا می دانند ولی گفته می گردد ریشه این غذا به روم باستان می رسد. زمانی که پرورش دهندگان زیتون، زیتون های خود را با یک ماشین زیتون محلی می آوردند و نمونه ای از روغن تازه فشرده شده خود را با یک تکه نان می چشیدند.
برای مشاهده طرز تهیه ساندویچ بروشتا روی لینک مقاله کلیک کنید.
14- کوکو لوبیا سبز
برای درست کردن کوکو لوبیا سبز برترین زمان فصل بهار و تابستان یعنی در زمان فراوانی لوبیا سبز در بازار است. کوکو لوبیا سبز را با سبزیجات و مواد مختلفی درست می نمایند. کوکو لوبیا سبز با گردو، مرغ، هویج و کوکو لوبیا سبز با پنیر پیتزا از خوشمزه ترین کوکوهاست. این غذا یک شام عالی و سبک برای شب های تابستان است که درست کردن آن بسیار ساده است. برای مطالعه طرز تهیه کوکو لوبیا سبز روی لینک مقاله کلیک کنید.
15- یتیمچه
یتیمچه از آن دسته غذاهای ایرانی اصیل و آسان است که علیرغم نام کمی غم انگیزش اتفاقا غذایی بسیار سالم و مقوی است. یک غذای نونی و ساده برای شام و ناهار و یک غذای گیاهی برای ماه رمضان است. که در شهرهای مختلف ایران آن را با جزییات متفاوت با گوشت یا بدون گوشت درست می نمایند اما در هر صورت چیزی از خوشمزگی آن کم نمی کند.
یتیمچه هم برای شام و ناهار مناسب است و هم یک غذای ساده و سریع مجردی و دانشجویی است. طرز تهیه یتیمچه خوشمزه با سیب زمینی و بادمجون و نکات پخت یتیمچه در شهرهای مختلف را در لینکی که آورده شده است، بخوانید.
16- خوراک لوبیا چیتی
خوراک لوبیا چیتی غذای ایرانی داغ و خوشمزه با و یکی از انواع غذاهای نونی و ساده و اتفاقا مقوی و گیاهی است. خوراک لوبیا چیتی یک شام سبک تابستانی است که کوچک و بزرگ دست رد به سینه آن نمی زند، البته به شرطی که از روز قبل لوبیاها را بخیسانید که نفخ آن ها گرفته گردد.
خوراک لوبیا چیتی را برخی با قارچ و برخی بدون قارچ می پسندند که اتفاقا نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است. درست کردن خوراک لوبیا چیتی یا به قول قدیمی ها لوبیا گرم کار سختی نیست و به روشی بسیار ساده می توانید آن را تهیه کنید. دستور پخت و طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی را در لینک مقاله آن بخوانید.
17- بورانی بادمجان
بورانی بادمجان یا ماست و بادمجان مثل یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین پیش غذاها در آشپزی ایرانی است که می توان به عنوان یک غذای ساده و نونی برای وعده شام و ناهار هم می توان روی آن حساب کرد. برای درست کردن بورانی بادمجان هم می توانید از بادمجان سرخ شده بهره ببرید و هم کبابی. برای مشاهده طرز تهیه بورانی بادمجان روی لینک مقاله بزنید.
18- کتلت مرغ
کتلت مرغ یا کباب شامی مرغ یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای نونی سریع و نیم ساعته برای شام سبک تابستانی است که با مرغ خام و پخته هر دو قابل تهیه است. کتلت مرغ را برای شام می توانید با نان یا برنج سرو کنید. برای مشاهده طرز تهیه کتلت مرغ مرحله به مرحله به همراه فیلم آموزشی کتلت فیله مرغ روی لینک مطلب کلیک کنید.
سوالات متداول
شام سبک تابستانی چی بپزم؟
برای شام سبک تابستانی، می توانید از بین آرتیشو، ماهی سالمون گریل شده، سالاد حبوبات و سبزیجات، دونات سبزیجات، گراتن، کله جوش و … یک یا چند گزینه را امتحان کنید.
انواع غذای خنک برای شام تابستانی چی بپزیم؟
سوپ ماست، آبدوغ خیار، انواع سالاد، و انواع سوپ سرد جزو غذاهای خنک برای شام تابستانی هستند.
منبع: افق کوروش