کرونا، بزرگترین پاندمی جهان؟!
به گزارش سفر ارزان به دبی، وجود واکسن، حتی واکسنی که اثرگذاری بالا داشته باشد، تضمینی برای ریشه کن کردن و یا حذف یک بیماری عفونی نیست. این برای ما یک مانع بزرگ است.
میزان کشندگی ویروس کرونا در حال حاضر در مقایسه با دیگر بیماری ها، کمتر است. این یک آژیر خطر است
دکتر مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه موارد اضطراری سلامت سازمان بهداشت جهانی، روز دوشنبه هشدار داد که ویروس کرونا موجب آسیب زیادی در سراسر جهان شده است، اما این همه گیری الزاما بزرگترین نیست. دکتر رایان در ادامه گفت که همه گیری فعلی یک آژیر هشدار است.
دکتر رایان گفت: ویروس کرونا با سرعت فوق العاده زیاد در سراسر جهان منتشر شد و گوشه گوشه کره زمین را تحت تاثیر قرار داد، اما این الزاما بزرگترین همه گیری نیست. این ویروس اگرچه بسیاری مسری است و افراد را به کشتن می دهد یا آن ها را از عزیزانشان جدا می کند، اما میزان کشندگی آن در حال حاضر در مقایسه با دیگر بیماری ها، کمتر است. این یک آژیر خطر است.
این هفته، سالروز یک سالگی زمانی است که سازمان بهداشت جهانی از اولین موارد ذات الریه با علت نامشخص در ووهان مطلع شد که بعدا معلوم شد ناشی از ویروس کرونا بوده است. ویروس کرونا جان بیش از یک میلیون و 700 هزار انسان را در سراسر جهان گرفته است.
مدیر برنامه های اضطراری سازمان بهداشت جهانی، ضمن اشاره به هدف اصلی مرحله اول واکسیناسیون، هشدار داد که تصمیم حذف یا ریشه کنی ویروس، یک هدف بلندپروازانه است، زیرا مستلزم درجه بسیار بالایی از کارایی و اثربخشی در برنامه واکسیناسیون است.
او گفت: هدف اصلی واکسن و دور اول واکسیناسیون، جلوگیری از بیماری شدید و مرگ، حفاظت از کادر درمان در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا و همچنین حفاظت از افراد آسیب پذیر در جامعه است.
او در ادامه گفت که دانشمندان در حال حاضر درباره مدت مصونیت چیزی نمی دانند و اضافه کرد: مرحله دوم، بررسی نحوه اثرگذاری واکسن بر انتقال و سرایت ویروس است. با این حال، او ابراز خوشبینی کرد که پزشکان باید بتوانند ویروس را تا حد مناسبی تحت کنترل درآورند.
او گفت که سناریوی محتمل این است که با برنامه جهانی واکسیناسیون، ویروس به تهدیدی کم خطرتر تبدیل شود. دکتر رایان با اشاره به مثال هایی از فلج اطفال و سرخک، اضافه کرد: وجود واکسن، حتی واکسنی که اثرگذاری بالا داشته باشد، تضمینی برای ریشه کن کردن و یا حذف یک بیماری عفونی نیست. این برای ما یک مانع بزرگ است.
او گفت: اول از همه، باید بر نجات جان ها تمرکز کنیم و بر همه گیری کنترل خوبی داشته باشیم تا اوضاع به حالت عادی بازشود و سپس با هدف غایی و بلندپروازانه توانایی در حذف و ریشه کنی ویروس، کنار خواهیم آمد.
مدیر برنامه های اضطراری سازمان بهداشت جهانی همچنین کشور های آفریقای جنوبی و بریتانیا را به دلیل نظارت سازماندهی شده و توالی یابی ژنتیک منظم در هنگام ظهور نوع جدید ویروس کرونا ستود و گفت که این کشور ها نباید به دلیل شفافیت و صداقتشان در تعقیب علم، مجازات شوند.
بیش از 40 کشور در اروپا، آسیا، آمریکای جنوبی، حوزه کارائیب و خاورمیانه، پس از ظهور نوع جدید ویروس کرونا در بریتانیا، قوانینی را برای منع یا محدود کردن مسافرت از این کشور برقرار کرده اند.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید