طرز تهیه شور گوجه گیلاسی خوشمزه در 4 مرحله ساده

به گزارش سفر ارزان به دبی، چطور شور گوجه گیلاسی یا گوجه گیلاسی شور درست کنیم؟ شور گوجه گیلاسی در کنار ، دو چاشنی پرطرفدار و خوشمزه با گوجه گیلاسی یا گوجه زیتونی هستند که برای سرو در کنار غذاها گزینه مجلسی و اشتهابرانگیزی محسوب می شوند. اگر به طعم های شور و نمکی بیشتر علاقه دارید، می توانید با گوجه های کوچک و نقلی، شور درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در این مقاله از در روش طرز تهیه شور گوجه گیلاسی و نکات تهیه و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه شور گوجه گیلاسی خوشمزه در 4 مرحله ساده

مواد لازم برای تهیه شور گوجه گیلاسی

مواد اولیهمیزان مورد نیاز
گوجه گیلاسی100 گرم
سیر6 حبه
فلفل سبز تند3 عدد
شوید و مرزه تازه (یا سبزیجات خشک معطر)چند شاخه از هر کدام
آب جوشیده سردبه میزان حجم شیشه
نمکبه میزان لازم

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی شور گوجه گیلاسی: 3 تا 4 روز

مراحل طرز تهیه شور گوجه گیلاسی

گوجه گیلاسی شور هم مثل ترشی آن، طعم بسیار مجذوب کنندهی دارد. این شور در زمان کمی آماده می شود و می توانید با سبزیجات مختلف آن را طعم دار کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه گوجه شور را دنبال کنید.

مرحله اول: گوجه گیلاسی ها را آماده کنید

در ابتدا باید گوجه ها را بشویید و کلاهک سبز آنها را بگیرید. گوجه ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس با دستمال نخی، آنها را کاملا خشک کنید تا هیچ نم و رطوبتی نداشته باشند. بعد با استفاده از خلال دندان چند سوراخ روی گوجه ها ایجاد کنید تا شوری و دیگر طعم ها به خورد گوجه ها بروند و زودتر برسند.

مرحله دوم: مواد شور گوجه گیلاسی را آماده کنید

سپس میزانی آب بجوشانید و اجازه دهید کاملا سرد شود. میزانی نمک به آب جوشیده اضافه کنید و هم بزنید. میزان نمک باید به حدی باشد که زبان را نسوزاند. سیرها را پوست بگیرید و کنار بگذارید. فلفل سبز های تند را هم بشویید و خشک کنید. شوید و مرزه را هم باید بشویید و خشک کنید. اگر سبزی معطر تازه ندارید، می توانید از سبزی معطر خشک استفاده کنید.

در صورت تمایل می توانید نمک و انواع سبزی های معطر خشک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مواد شور گوجه را در شیشه بریزید

شیشه شور را بشویید و کاملا خشک کنید. بطری باید کاملا استریل و خشک شود تا شور گوجه گیلاسی، کپک نزند. سپس حدود یک سوم شیشه را با گوجه گیلاسی پر کنید. سپس سیر، فلفل های سبز تند و سبزیجات معطر خشک یا تازه را به آن اضافه کنید. محلول آب و نمک را به گوجه گیلاسی اضافه کرده و بقیه شیشه را با گوجه های گیلاسی باقیمانده پر کنید. درب بطری را محکم ببندید.

مرحله چهارم: شور گوجه گیلاسی را در جای خشک و خنک بگذارید تا برسد

بعد از پر کردن و آماده کردن شیشه، شور گوجه گیلاسی را در یخچال یا در جای خشک و خنک و به دور از آفتاب قرار دهید. بعد از 3 تا 4 روز، شور گوجه گیلاسی می رسد و می توانید آن را مصرف کنید. بعد از باز کردن درب شیشه شور گوجه گیلاسی، شیشه را به یخچال منتقل کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شور گوجه گیلاسی

  • برای تهیه شور گوجه گیلاسی از گوجه هایی استفاده کنید که نه خیلی نرم و نه خیلی کال و سفت هستند. هر چه گوجه های گیلاسی سفت تر و نرسیده تر باشند، طعم آنها بیشتر به ترشی می زند و زمان بیشتری برای رسیدن شور گوجه گیلاسی نیاز خواهید داشت.
  • برای طرز تهیه شور گوجه گیلاسی، می توانید علاوه بر آب و نمک، چند قاشق سرکه قرمز هم اضافه کنید تا شور شما طعم مجذوب کننده تری بگیرد. انواع سرکه را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
  • اگر می خواهید شور گوجه گیلاسی کمتر عطر سیر بگیرد یا تندی کمتری داشته باشد، میزان فلفل سبز تند و سیر را کمتر کنید.
  • اگر فلفل سبز تند ندارید، می توانید چند دانه فلفل سیاه در بطری بیندازید. فلفل سیاه را به روش های اینترنتی و حضوری از می توانید تهیه کنید.
  • به طور کلی، شورها زودتر از ترشی هایی که با سرکه درست می شوند، می رسند. پس اگر می خواهید زودتر از چاشنی گوجه گیلاسی استفاده کنید، به جای ترشی، شور بیندازید.
  • برای اطمینان از اینکه هیچ هوایی به داخل بطری نفوذ نمی کند، بهتر است یک پلاستیک فریزری تمیز روی شیشه شور بگذارید و بعد درب شیشه را ببندید.
  • از ظروف شیشه ای درب دار برای درست کردن شور گوجه گیلاسی استفاده کنید. دبه های پلاستیکی اصلا گزینه خوبی برای تهیه شور یا ترشی نیستند و از جمله دلایل کپک زدن ترشی محسوب می شوند.

فوت و فن های خوشمزه شدن شور گوجه گیلاسی

با گوجه گیلاسی چی درست کنم؟

شما می توانید با گوجه گیلاسی، شور گوجه گیلاسی یا گوجه گیلاسی شور، ترشی گوجه گیلاسی با سرکه سفید یا قرمز، (سالاد گوجه مشهدی) درست کنید. همچنین می توانید گوجه گیلاسی را برای تزیین انواع سالاد با سبزیجات،، و … استفاده کنید.

چرا شور گوجه گیلاسی نرم می شود؟

در همان ابتدای کار، اگر گوجه گیلاسی هایی که استفاده می کنید، نرم و زیادی رسیده باشند، باعث نرم شدن شور گوجه شما می شود.

چرا شور گوجه گیلاسی کپک می زند؟

گوجه گیلاسی و سبزیجات تازه مورد استفاده در تهیه شور گوجه هیچ نم و رطوبتی نباید داشته باشند که شور گوجه کپک نزند.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شور گوجه گیلاسی خوشمزه در 4 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شور گوجه گیلاسی خوشمزه در 4 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید